Tuesday, August 3, 2010

A mosas sikeres volt, a burokratak nemkulonben. Aug. 9-en kaptam ismet idopontot, ezuttal a Hartfordi repterre kell mennem a bevandorlasi hivatalba, remelhetoleg ott ki tudja valaki vegre javitani azt az L betut C-re. Utana meg egy tura Ansoniaba, remelhetoleg az utolso, es akkor mar lesz esely arra hogy tenyleg megkapom a nyamvadt szamot. Sok minden mulik mar ezen es egyre bosszantobb dolgok szoval szurkoljatok.

Azert jo hir is akadt, mult hetvegen Mistique-ben voltunk, ha Peti elkuldi ismet lesznek kepek. Ok mar jovo hettol nem lesznek szoval el kell kezdeni baratokat keresni akikkel el lehet lenni, egesz jol megy, ma mar valtottam par szot a ceges arcokkal. Mistique irto jo volt igazi kikotos, balnavadaszos, szarazfoldi patkanyos skanzenelmeny, nem beszelve a muzeumrol ahol egesz fala volt Mike Phinknek es a keelboatmen-eknek, majd kicsordult a konnyem. Megiscsak letezik a szakdogam temaja! Volt itt meg rengeteg erdekesseg foleg a balnavadaszos cuccok fogtak meg a legjobben, mert ugye moby dick es mastodon - leviathan eleg gyenge pontjaim. Kepzeljetek pont azon a hetvegen volt Melville szuletesnapja ugyhogy a vilag utolso egybemaradt balnavadaszhajojan a Charles W. Morganen (ami sajnos nem vizen volt hanem szarazon mert restauraljak, de azert be lehetett menni) 24 oras moby dick felolvas volt. Ez annyira meghatott hogy vettem is egy moby dicket hazafele.

Volt meg halaszhajo, balnavadasz csonakos bemutato, eletmento gyakorlat, korabeli eszkozokkel dolgozo kovacs, nyomdasz, hordokeszito, az Australia nevu hajo ami a delieknek csempeszett fegyvereket es europai arukat a polgarhaboru idejen, mert a blokadon attorni ugye nagyon jo biznisz volt, de ennek a hajonak pont nem sikerult ugyhogy orhajo lett belole aztan jachtnak alakittatta at valami gazdag urge vegul pedig a Mistique-i vitorlastabor diakjai aludtak benne nyaranta amikor meg a vizen volt, vegul ugy lerobbant hogy kitettek a szarazfoldre. Meg persze csonakazas, muanyagkaja es meg rengeteg minden, tok szuper volt! (:

Masik jo hir hogy vegre megerkezett a fenykepezogep amit rendeltem ugyhogy mar lovom is a kepeket mint az orult, majd felteszek nehanyat mi normalisabban sikerult. Nagyszeru kis narancssarga polaroid gep, meg 4gb-os memoriakartya hozza. A ketto nem volt 14ezer atszamolva a vateran meg latom 25ert vesztegetik. Szoval jo biznisz volt.

A hetvegen bevezetem vegre az allamokba a ratio educationist mar ami magamat illeti es nehany baratot is. Iszonyat szakdogairo es angol tanfolyamok indulnak vegre ahogy terveztuk mar egy jo ideje. Emellett neha jut idom egy kicsit gitarozni valamint vegre raszantam magam es ma futottam. Nem volt egy nagy teljesitmeny, konkretan majd behuggyantottam a vegere ugy elfaradtam, de lagalabb elkezdtem. Szemezek a hotel uszodajaval is de mar megint leszakadt az egyik tincsem vege es nemtom hogy orulne a tobbi vendeg az uszo hinardarabkaknak a feszitett viztukruben. Eleg vicces kb 2x5m hosszu az egesz de ott van melette egy kis magasitott eletmento szek es egy mentoov, biztos ami biztos, nem bizzak a veletlenre. Nem mintha ult volna benne valaki persze.

5 comments:

  1. Automatikus életmentőszék. Beugrik & kiment. Addig a mentőöv vigyáz a székre bízott gyerekekre, és közben ki is vasal.
    Azért az érdekes, hogy egy sokkal fejlettebb helyen is ennyire nyomorékok a zügyintézőkök. Tehát a fejlődés nem ezen múlik. Pff

    ReplyDelete
  2. A bálnavadászós dolgokról posztoljál képeket, tök jó leírás volt:)

    ReplyDelete